středa 4. srpna 2010

Hojení ran pomocí biolampy

Rána je defekt kůže, porušení celistvosti kožního povrchu, který tvoří bariéru mezi vnitřním a vnějším prostředímPodle rozsahu rozlišujeme rány povrchové a hloubkové Narušení může zasahovat různě hluboko do tkání, může postihnout pouze vrstvy kůže, ale také svaly, šlachy, kloubní pouzdra, kosti i různé vnitřní orgány. Podle průběhu rány dělíme na akutní a chronické.

Akutní rány mohou vznikat mechanicky (řezné, bodné, sečné, střelné, tlakové), působením chemickým nebo tepelným. Jsou to defekty v normální zdravé tkáni. Chronické rány vznikají ve změněných tkáních důsledkem poruchy výživy kůže, které jsou často vyvolané onemocněním cévního nebo systémového původu (infekční onemocnění kůže, nádorové onemocnění). Lokální působení tlaku pak může v takovýchto tkáních snadno vyvolat vznik defektu, který se špatně hojí. Chronické rány mohou postihovat všechny vrstvy kůže a zasahovat až ke kostem. U těchto ran se objevuje odumřelá (nekrotizovaná) tkáň, větší množství hnisu, přítomnost bakterií, virů či plísní. Rány se často objevují v souvislostech se špatným prokrvením končetin, tzv. bércové vředy, jako důsledek
například výskytu křečových žil nebo tzv. dekubity (proleženiny), jako důsledek dlouhodobé nepohyblivosti nebo tzv. diabetická noha u osob s diabetem a mnohé další.

Biolampa Biostimul představuje z hlediska jejich neinvazivnosti, snadné aplikace a obsluhy, rychlého nástupu účinku, širokého spektra indikací, možnosti domácí léčby i léčby ve zdravotnických podmínkách ideální volbu. Před aplikací Biostimulu doporučujeme použít na očištěné okraje defektu schopnost rozšiřovat cévy a mohlo by dojít ke krvácení. V takovém případě aplikační dobu zkraťte na polovinu nebo aplikujte z větší vzdálenosti (4-6 cm).

"Biostimul využíváme u bércových vředů, dekubitů, na bolestivé stavy. Dekubity se rychle zacelují, rány se zklidňují. U bércových vředů se dostavuje rychlejší granulace. “
"Domov pro seniory Brno"