pondělí 2. srpna 2010

Artóza a biolampa Biostimul

Artróza je vleklé degenerativní onemocnění kloubů postihující předevšímvelké nosné klouby dolních končetin.
Projevuje se bolestí, zduřenímkloubů, otokem, zarudnutím, omezením pohyblivosti. Nejčastěji se objevuje artróza kolenníhokloubu, kyčelního kloubu, hlezenního kloubu, artróza kloubů zápěstí a drobných kloubů prstů ruky.

Příčina artrózy spočívá v nadměrném přetěžování a následném opotřebování kloubních ploch. Při nadměrném přetížení dochází k postupnému opotřebení chrupavek, které tvoří kloubní plochu. Při překročení určité meze opotřebení dochází k celkovému podráždění kloubu, což může vést až k jeho trvalému nevratnému postižení. K tomuto onemocnění může dojít na podkladě vrozené abnormality postavení kloubu, chybného zatěžování kloubů - častý je výskyt uhorníků, řidičů, tanečníků, dělníků, nadváhy, zánětu, úrazu, poruchy v molekulární látkové přeměně vazivového aparátu kloubů, poškození věkem.

Artróza a léčba
Artróza se klasicky léčí protizánětlivými léčivy a léky tlumícími bolest. Vhodné jsou léčebné rehabilitace, zejména pak balneologické av odoléčebné procedury, biostimulace, lokální léčení teplem.
Při využití léčebného polarizovaného světla biolampy dochází v organismu k biostimulačnímu, analgetickému a protizánětlivému efektu. Bolesti kloubů se snižují na únosnou mez či vymizí úplně. V místě průniku polarizovaného světla je několikanásobně rychleji produkován kolagen. Kloub je pohyblivější a jakýkoliv pohyb nevyžaduje takovou námahu. Podobně tak rekonvalescence u zranění pohybového aparátu se výrazně urychluje díky tomu, že jsou buňky přirozeným způsobem podporovány ve tvorbě látek potřebných pro náš organismus.


Biolampa Biostimul -Artróza a léčba
Při postižení pohybového aparátu využíváme analgetického a protizánětlivého účinku Biostimulu. Biolampa působí na snížení bolesti - přináší rychlou úlevu při akutních i chronických stavech, při artróze malých i velkých kloubů. Aplikujte biolampu Biostimul na okolí kloubu ze vzdálenosti 1 - 2 cm, nejlépe po dobu 10 minut, 3krát denně.
Poté vmasírujte do pokožky doplňkový přípravek BioGel, který bolestivá místa zklidní. Prvních 10 aplikací doporučujeme provádět v režimu kontinuálním, poté je možné přejítna režim pulzní. Po prvních aplikacích může dojít ke zvýšené bolestivosti. Jde o přirozenou reakci organismu na terapii a není důvodem k jejímu přerušení.
Naopak, tento jev je známkou zvýšené aktivit y protizánětlivých procesů a předpovídá úspěšnou terapii. Při zvýšené bolestivosti je možné aplikační dobu zkrátit nebo Biostimul na postižené místo aplikovat z větší vzdálenosti, a to 4-6
cm. Pokud bolest přesto neustoupí, doporučujeme kúru na 48 hodin přerušit. Velice příjemným a prospěšným doplňkem jsou teplé koupele s rašelinovými extrakt y z řady Balneo Natural.

V případě onemocnění pohybového aparátu je třeba počítat s dlouhodobější terapií. Je však třeba léčbu nevzdávat. Biolampa Biostimul působí na snížení bolesti v kloubech, a tím pomáhá navrátit se k činnostem, které byly dříve kvůli bolesti nemožné. To je důležitým předpokladem toho, aby kloubytakzvaně nezatuhly a neomezily pohyblivost ještě více.
Je vhodné doplnit aplikaci Biotimulu v rámci komplexní terapie o aplikaci doplňkovýchpřípravků, zejména přípravku BioGel, který bolestivá a namáhaná místa zklidní. Je nezbytné dodržovat pravidelnost a nenechat se odradit delším nástupem
účinku.