pondělí 2. srpna 2010

Biolampa a alergie

Alergie je nepřiměřená a zvýšená reakce imunitního systému na běžný vnější podnět. Organismus alergika je k danému podnětu přecitlivělý a na setkání s tímto specifickým podnětem reaguje zánětlivým procesem.
Tato tzv. alergická reakce má celou řadu projevů a vyplývá nejčastěji z probíhajícího zánětlivého procesu.
Nejčastějšími projevy jsou vyrážka, svědění, slzení, rýma, kašel, pálení očí, otoky, zarudnutí, únava, bolesti hlavy, nevolnost, horečka, zvracení, průjem a mnoho dalších.
Podnět vyvolávající alergickou reakci nazýváme alergenem. Při kontaktu s alergenem dojde ke tvorbě specifických protilátek. Tyto specifické protilátky při opakovaném kontaktu s alergenem reagují jako při přítomnosti infekčních činitelů a vyvolávají uvolnění látek způsobujících alergický zánět.

V případě alergické reakce je důležité alergeny odhalit, navštívit lékaře alergologa a dbát jeho pokynů a rad.

Nejlepší léčbou je pak prevence - vyhýbat se styku s alergeny, je-li to možné.
Alergie zatím není možné zcela vyléčit. Existují ale možnosti, jak svůj zdravotní stav co nejvíce zlepšit. Při projevech alergie se vyhýbejte dráždivým potravinám - ořechy, mléko, vajíčka, citrusové plody, dbejte na přísun tekutin, omezte tuky, jejichž trávení pro oslabený organismus představuje zátěž. Zvyšte přísun vitaminu C
- kapusta, zelená paprika, listová zelenina, hořčíku - obilí, fíky, tmavá listová zelenina, banány, mandle a vápníku - mléčné výrobky, tofu, sojové boby, slunečnicová semena.

Velký přínos pro alergiky má fyzikální léčba. Moderní a účinnou metodou je léčba polarizovaným světlem. Mezi obory, které nejvíce využívají léčebného účinku polarizovaného světla, patří kožní lékařství. V léčbě kožních alergických projevů dosahuje tato vysoce účinná neinvazivní metoda vynikajících výsledků. Biolampa a její polarizované světlo má schopnost pronikat do tkání a působit v nich na stimulaci přirozených obranných, regeneračních a protizánětlivých mechanismů. Aplikace polarizovaného světla biolampy potlačuje projevy alergie a zejména posiluje imunitní systém a napomáhá tak jeho správné funkci.

Léčba farmaky spočívá v odstranění příznaků alergie. Jednak se podávají léky, které působí úlevu při projevech alergie, jednak léky, které snižují přecitlivělost a produkci zánětlivých látek v organismu, čímž potlačují vlastní alergický zánět.

U alegií umí pomoci biolampa Biostimul. Léčba biolampou Biostimulem pomáhá velmi účinně ke zmírnění projevů alergie, a to snadným a bezpečným způsobem, bez vedlejších účinků. Velmi rychle působí v případě kožních projevů alergií. Zmírňuje svědění, tlumí zánět a podporuje hojení postižené tkáně. Nejrůznější kožní projevy alergií se objevují často u dětí. Dětský organismus na léčbu Biostimulem reaguje velmi rychle, proto je léčba Biostimulem také pro děti velmi vhodnou, účinnou a příjemnou léčebnou metodou.

Léčba alergie Biostimulem
Polarizované světlo účinně proniká do tkání a v místě působení urychluje látkovou výměnu, stimuluje tak tvorbu protizánětlivých látek, napomáhá hojení. Biolampa Biostimul má díky moderní technologii FOTONYX certifikovanou míru polarizace 96 % a proniká tedy do tkání hluboko a účinně. Aplikacemi lze jak podpořit imunitu a posílit
organismus, tak urychlit hojení a potlačit alergické projevy.
Tento způsob léčby světlem je neinvazivní a působí na stimulaci přirozených obranných a obnovovacích mechanismů organismu. V případě alergických projevů na pokožce začněte
s aplikací Biostimulu ihned při prvních příznacích. Očistěte pokožku běžným způsobem a aplikujte Biostimul ze vzdálenosti 1-2 cm od pokožky, nejlépe 2krát denně po dobu 10-15 minut krouživými pohyby. Tento postup provádějte až do vymizení příznaků. Vhodným doplňkem je přípravek BioFluid. BioFluid má antialergický účinek, působí antisepticky (desinfikuje pokožku), působí antiprureticky (proti svědění), podporuje hojení ran, napomáhá při potlačování kožních alergií. Aplikujte jej na postižené místo před a po aplikaci Biostimulu. Polarizované světlo Biostimulu má schopnost přirozeně
aktivovat samoléčebný potenciál organismu, a to prostřednictvím jednoduché a časově nenáročné stimulace akupunkturních oblastí. Pro posílení imunitního systému aplikujte Biostimul na lymfatické oblasti: střed hrudní kosti a oblast solar plexus. Léčbu je též vhodné doplnit o aplikaci na akupunkturní oblast na vnitřní straně levého předloktí.


Zkušenosti s biolampou Biostimul
"Má tříletá dcera je těžký atopik s potravinovou alergií. Ekzém ji velmi svědí a i když ví, že nesmí, je těžké zabránit, aby si svědivé pupínky neškrábala. Nedávno jsme měli možnost poznat přístroj Bistimul. Po pravidelném používání Biostimulu nyní dochází k hojení ekzému a zatahování krvácejících ran."
paní Jitka, 28 let

"Od roku 1985 beru od května do srpna léky tlumící příznaky alergie na pyly. Od 3. 6. 2002 používám Biostimul 2krát denně 5 min. na kořen nosu. Po měsíci jsem léky
vysadila."
paní Jana, 58 let